TÉMÁK, Kategóriák

Az ételallergia megítélése

611
HOZZÁSZÓLÁS:

Bár az immunrendszer allergiás reakcióját kiváltó igazi ételallergia nem olyan gyakori, mint a levegőben keringő allergénekre való érzékenység, az allergia e formája sem elhanyagolható mértékű.

Ráadásul ez a típusú allergia igen veszélyes lehet, mivel a tünetek kezdetben viszonylag enyhék, később azonban – amikor az illető újra és újra találkozik az allergénnel – egyre súlyosabbá válhatnak, majd végül életveszélyes állapotot, ún. anafilaxiás sokkot okoznak.

Érdekesség: Bár a táplálkozás szerepet játszhat az asztma és a szezonális nátha tüneteinek kialakulásában, szigorúan tudományos értelemben ezeket a jelenségeket mégsem tekinthetjük ételallergiának.

A bizonyos ételekre érzékeny embereknek azonban – amennyiben felismerik ezt – lehetőségük van arra, hogy étrendjükben kikerüljék ezeket, megelőzve ezzel az asztma és a szénanátha tüneteinek kifejlődését. E tekintetben leggyakrabban a búza, a tejtermékek és néhány ízesítőként vagy konzerválószerként használt adalékanyag jön szóba.

A legtöbb asztma- és allergia szakértő ugyanis úgy gondolja, hogy igazi ételallergia csak az asztmás betegek 2-3 százalékánál áll fent

Ami az igazi ételallergiát Illeti:

A földimogyoró talán a leggyakoribb „tettes”, de más diófélék, a tej, a tojás, a hal, a kagyló és a rákfélék szintén kiválthatják a tüneteket.

A mogyoróra való allergia azért okoz különös gondot, mert a benne található allergén, a földimogyoró-olaj más, látszólag ártatlan ételekben is előfordulhat, sőt kozmetikumokban és bőrápoló szerekben is alkalmazzák. Mivel az élelmiszeripari és kozmetikai cégek, a nagy-kereskedők egyre inkább tisztában vannak a földimogyoró-allergia veszélyelvei, mind több terméken külön is jelzik, ha ezt az anyagot tartalmazza.

611
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]