TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan csökkenthetjük az allergiás eredetű asztma kialakulási kockázatát?

579
HOZZÁSZÓLÁS:

Az allergiás eredetű asztmát a legkülönbözőbb allergének kiválthatják. Leggyakoribb allergénnek mégis a pollen, a háziporatka, az állatszőr és a toll számít.asztma-1

Hogyan csökkentsük az allergia kockázatát?

  • Lakásunk, különösen a gyermekszoba berendezésekor mellőzzünk minden porfogót, pl. a lószőr matracot, a nagy, nehéz függönyöket, a tollágyakat és tollpárnákat. Inkább szerezzünk be műanyag matracot, amely ugyanolyan kényelmes.
  • Virágzó cserepes növényeknek semmi keresnivalójuk a gyermekszobában.
  • A légúti nyálkahártya permetköddel szembeni érzékenysége miatt különösen óvatosnak kell lennünk a hajspray-k és dezodorok használata közben, ha gyermekünk a közelünkben tartózkodik.
  • Köztudott, hogy az asztmás betegeknek, közülük is különösen a gyermekeknek nagyon árt a cigarettafüst, ezért a környezetükben abszolút tilos a dohányzás.
  • Fűtésidényben ügyeljünk rá, hogy a levegő hőmérséklete 21 -23 °C-os, a páratartalma pedig 40 – 50 százalékos legyen; szellőztessünk gyakran, ezzel csökkenthető a penészgomba- és háziporatkaallergia kialakulásának kockázata, s az ezzel járó asztmatikus panaszok is elkerülhetők.
  • Az iskolai félelmek vagy családi konfliktusok következtében kialakuló stressz tovább terheli az asztmás gyermeket. Ezen a téren a lazító gyakorlatok nyújtanak segítséget. Olyan módszerek, mint az autogén tréning már gyermekeknél is alkalmazhatók; segítenek oldani a belső feszültséget, és ezáltal oldják a hörgők görcsét. Ha bizonyos esetekben mégsem kerülhető el egy stresszhelyzet (pl. dolgozat vagy vizsga előtt), érdemes inhalációs hörgőtágító szert használni, amit az orvos rendelhet el.
  • Tegyünk róla, hogy gyermekünk minél többet mozogjon a friss levegőn – ez erősíti az immunrendszerét és stabilizálja a tüdőfunkciót. Az úszómozgás tágítja a mellkast, a nedves levegő jót tesz a hörgőknek.
  • Vigyázzunk a hideggel: akut hideg ingerre a hörgők spontán összehúzódással reagálnak. Védjük gyermekünket hideg téli napokon.
  • Egy klímakúra valamilyen allergénszegény környezetben, pl. az Északi-tengernél vagy az Alpokban, gyakran valóságos csodát művelhet a kis asztmás beteggel. Próbáljunk hát a családdal rendszeresen ilyen környezetben tölteni szabadságunkat.
579
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]